MAISTO PAPILDŲ ENCIKLOPEDIJA
 
Obuolių sidras

Obuolių sidras gaminamas fermentacijos būdu iš obuolių. Tai plačiai vartojamas maisto papildas, siekiant reguliuoti medžiagų apykaitą, apetitą ir kūno svorį. Obuolių sidre yra amino rūgščių, fermentų, pektinų, įvairių mikroelementų: kalcio, fosforo, kalio, magnio, geležies, vario, fluoro bei vitaminų: A, C, E, tiamino (B1), riboflavino (B2), piridoksino (B6), beta karoteno. Manoma, kad obuolių sidras pasižymi žarnyną dezinfekuojančiomis ir medžiagų apykaitą aktyvinančiomis savybėmis. Yra tyrimų duomenų, rodančių, kad obuolių sidras reguliuoja riebalų apykaitą.

Vartojimas

Obuolių sidro būna skysto, kapsulių ar tablečių forma. Yra maisto papildų, kur obuolių sidras derinamas su vitaminais antioksidantais ir kitomis žarnynui, organizmo detoksikacijai naudingomis augalinėmis medžiagomis, pvz. artišoku, imbieru, kiaulpiene. Skirtinguose preparatuose yra skirtingi obuolių sidro kiekiai, todėl sprendžiant kiek jo vartoti, geriausia vadovautis rekomendacijomis, nurodytomis ant pakuotės. Dažniausiai gamintojai rekomenduoja vartoti obuolių sidro po 250 mg du - tris kartus per parą arba po 600 mg vieną - du kartus per parą. Patariama obuolių sidro gerti 15 - 20 minučių prieš valgį su stikline vandens. Taip sumažėja alkio jausmas, todėl tampa lengviau laikytis dietos.