MAISTO PAPILDŲ ENCIKLOPEDIJA
 
Chlorofilas

Chlorofilas - žalios spalvos augalų pigmentas, kaupiantis augaluose saulės energiją ir dalyvaujantis fotosintezėje. Jis augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Chlorofilo cheminė sudėtis yra panaši į kraujo, tik vietoj geležies, chlorofile yra magnio. Ypač daug chlorofilo yra žalialapėse daržovėse, dumbliuose chlorela ir spirulina, kviečių ir miežių želmenyse. Yra duomenų, kad chlorofilas apvalo ir saugo organizmą nuo kancerogeninių medžiagų, saugo DNR nuo pakitimų, stimuliuoja kraujo gamybą. Chlorofilo rekomenduojama vartoti rūkantiems burnos kvapui pagerinti ir kaip antioksidanto. Vartojamas išoriškai chlorofilas skatina žaizdų gijimą.

Vartojimas

Maisto papildų su chlorofilu būna kapsulių, tablečių ar skysto ekstrakto forma. Gamintojai rekomenduoja chlorofilo gerti po 50 - 100 mg du - tris kartus per parą.